Ruth Geerse


Home


Meer over Ruth


Meer over zangles


Beeld en geluid


Links
    
Bio

 
Ruth Geerse is te groot voor Europa...
Citaat Desmet Live

Sinds haar afstuderen in 2001 is zangeres, pianiste, gitariste en componiste Ruth Geerse werkzaam als professioneel musicus. Ruth zingt en speelt in meerdere bezettingen. Met haar eigen RUTH GEERSE JAZZ EXPERIENCE stond zij al twee keer op de Uitmarkt (Parooltheater, Restaurant Fifteen). Sinds 2010 is zij de leading lady van Rhythm & Soulband JUMP BACK waarmee zij  jaarlijks op het Vondelpark Openluchttheater speelt.

Ruth studeerde zang aan het Rotterdams Conservatorium. Naast de lessen van Gerrie van der Klei (jazz), Simone Roerade (pop) en Harjo Pasveer (zangtechniek) volgde zij masterclasses bij Selma Susanna (interpretatie) en Trijntje Oosterhuis (pop). Als freelance zangeres werkte zij samen met drummer Gus Genser (Herman Brood) en gitarist Arnold Smits (Gotcha).

Kenmerkend voor Ruths stijl is haar veelzijdigheid en de manier waarop ze alle stijlen en genres die ze in huis heeft met elkaar vermengt. Ruth zingt  net zo gemakkelijk een jazzballad als  funknummer als een standaard popsong als swingnummer waarbij zij de soul van het nummer nooit verliest.

Naast haar werk als uitvoerend zangeres geeft Ruth zangles, zowel individueel als aan groepen en koren.